Nová budova v Olomouci je nádherná, žasl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

18. květen 2022

Český rozhlas Olomouc má novou adresu Pavelčákova 19. Pět let trvala rekonstrukce domu, ve kterém od středy 18. května nově sídlí. Celou proměnu a přípravy na slavnostní zahájení sledoval také generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Generální ředitel byl pochopitelně u zrodu celé myšlenky přestěhovat olomoucký rozhlas z již ne úplně vyhovujících stávajících prostorů. „Ale do detailů jsem potom už úplně nezasahoval. Jednak jsem se mohl spolehnout na celý projektový tým a pak vůbec na lidi tady v Olomouci,“ chválil René Zavoral.

Přeměnu domu, který v minulosti sloužil třeba jako prodejna nábytku, tedy sledoval spíše zpovzdálí. „Viděl jsem pár takových mezistupňů rekonstrukce, dnes jsem šťastný, že vidím ten celek. A musím říct, že mi to dělá velkou radost. Je to úplně něco jiného, než co známe z jiných našich rozhlasových budov. Budova je úžasná, nádherná! Myslím, že až bude první den otevřených dveří v této nové budově, tak to ocení určitě i Olomoučané,“ nechal se slyšet Zavoral.

Čtěte také

Budovu si prošel celou. A když stál ve čtvrtém patře, tak se kochal pohledem dolů na všechna patra až do atria v přízemí. „Jsem člověk, který má rád sluneční a měsíční světlo, takže jsem úplně nadšený. Ukazuje se, že i v těch vnitřních kancelářích nebude až do těch zimních měsíců potřeba umělé světlo. Velký světlík, který stojí nad linkou té budovy, umožňuje to obrovské světlo. Architekti si s tím opravdu pohráli,“ liboval si.

Generální ředitel věří, že nová budova vytvoří pro zaměstnance Českého rozhlasu Olomouc lepší pracovní podmínky. „Předešlé prostory byly stísněné, menší, nebylo jich tolik, na jednom prostoru se nacházelo více lidí. Tato budova umožní více svobody, flexibility, klidu a také vzdušnosti. Alespoň já jsem zvyklý, že v takových prostorách se lépe přemýšlí, lépe pracuje,“ uvedl Zavoral.

„Tato budova umožní více svobody, flexibility, klidu a také vzdušnosti.“
Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

Nová budova v Pavelčákově ulici podle něj nebude chloubou jen Českého rozhlasu. „Myslím, že i Olomouci jako městu jsme vrátili budovu, která je opravdu krásná,“ zmínil a přidal také vzkaz všem zaměstnancům Českého rozhlasu Olomouc. „Přeji jim, aby se tu cítili dobře a chodili sem rádi. Taky aby tu byli šťastní a spokojení. To je to, co si každý zaměstnavatel a šéf může přát. Je mi jasné, že řada zaměstnanců bude mít jistou nostalgii po těch dosavadních prostorách, to je ale běžné a zcela pochopitelné,“ uzavřel generální ředitel Českého rozhlasu.

Moderátorka Dita Vojnarová v rozhovoru s generálním ředitelem Českého rozhlasu René Zavoralem
autoři: voj , dja
Spustit audio