Nové street workoutové hřiště oživilo park ve Chvojkových lomech v Plzni

27. červenec 2022 17:55, aktualizováno

V tělocvičnu pod širým nebem se proměnily Chvojkovy lomy v Plzni na Slovanech. Nově tam totiž přibyly fitness stroje a street workoutové hřiště. Pro sportovce by mělo být v areálu nainstalované také nové pítko.

Street workoutové hřiště ve Chvojkových lomech v Plzni

Na novém street workoutovém hřišti ve Chvojkových lomech se nacházejí bradla, hrazdy i žebřiny. Hřiště je uzpůsobeno pro širokou veřejnost. Nabízí i nízké hrazdy, na které dosáhnou i děti. „Dá se cvičit i na zemi třeba kliky, stojky a také pokročilejší freestyle, ale k tomu nám vždy stačí hrazda,“ sdělil profesionální sportovec Adam Doskočil.

Pod dohledem městské policie

Hřiště bylo instalováno v rámci drobné revitalizace parku ve Chvojkových lomech. „Jsou zde i cvičební prvky pro seniory, po kterých byla poptávka ze strany starších spoluobčanů,“ uvedl místostarosta městského obvodu Plzeň 2 Jan Fluxa. Hřiště je pod neustálým dohledem městské policie a je tak zabezpečeno proti vandalům i přesto, že je poměrně robustní.

Street workoutové hřiště ve Chvojkových lomech v Plzni

V prostoru by se v blízké budoucnosti mělo nainstalovat také pítko. „Už máme hotovou přípojku a aktuálně čekáme na dodávku samotného pítka. Věříme, že začne v horizontu několika týdnů sloužit lidem,“ doplnil Jan Fluxa. Areál je určen pro sportovní vyžití všem věkovým kategoriím, a proto do něj pítko jednoznačně patří.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio