Nové zubní ordinace v Bohumíně přijmou tři tisíce klientů

23. leden 2023 13:23

Bohumínská městská nemocnice otevře novou stomatologickou kliniku. Bude mít tři ordinace, první začne fungovat v březnu. Registrace zájemců začne už 30. ledna.

Včasným zpřístupněním elektronického formuláře pro zájemce o registraci chce Bohumínská městská nemocnice předejít tomu, aby se bezprostředně po zprovoznění ordinace tvořily kvůli obrovskému zájmu lidí několikadenní fronty.

„Elektronický formulář bude spuštěn v pondělí 30. ledna v 18:00 hodin a ukončen v pátek 10. února ve 14:00 hodin,“ upřesnila mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková.

Lékaři přijmou 3000 klientů podle jejich zdravotního stavu a místa bydliště. První pacienti by se mohli dočkat vstupní prohlídky v březnu.

Vizualizace recepce nové stomatologické kliniky v Bohumíně

„Od března zahájí činnost jedna ze tří stomatoložek v dočasných prostorách polikliniky v Čáslavské ulici. Po dokončení stavebních úprav budovy v Nerudově ulici se přesune do nové ambulance, kde se k ní přidají další dvě stomatoložky. Předpokládaný termín kompletního zprovoznění nové zubní kliniky je na přelomu října a listopadu letošního roku,“ uvedl předseda představenstva Bohumínské městské nemocnice Svatopluk Němeček.

Dodal, že stomatologická ambulance bude smluvním zařízením, bude tedy mít uzavřenu smlouvu se zdravotními pojišťovnami.

Na vzniku nové stomatologické ambulance se třemi ordinacemi, dentální hygienou a recepcí má podíl také město, které poskytne nemocnici vhodné prostory v přízemí jedné ze svých budov v centru Bohumína.

„Předpokládané náklady na přestavbu včetně vybudování přilehlého parkoviště a na pořízení zdravotnického i dalšího vybavení se budou pohybovat okolo 20 milionů korun,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha (ČSSD).

Spustit audio

Související