Novoroční poselství Holčičího silvestru: Když laťku položíte na zem, vždycky ji přeskočíte

2. leden 2019

Silvestr jsme přežili. Divoké tance na Beyoncé přežilo i studio Radia Wave, kde se s rokem 2018 loučily Ivana Veselková z pořadu Buchty, Hana Biriczová z pořadu Kompot, Jana Patočková z gastrowebu Vývařovna a jejich hostky a hosté. Ano, je to s podivem, ale přišli i muži. Poslechněte si sestřih toho nejhoršího.

Tříhodinová antishow poháněná odleželými chlebíčky a sýrovými koulemi odstartovala s desátou hodinou večerní předtočeným, ale neméně exkluzivním rozhovorem s velkou fanynkou pořadu Buchty Nikolou Čechovou, která se přiznala, jak moc nemá ráda svoji přezdívku Shopaholic Nicol. Ivaně s Hankou se ale její zkratka „Šopina“ hodně líbí a doporučily Nikol, ať se svého uměleckého jména nevzdává, protože připomíná šopský salát, což je jídlo a jídlo má každý rád. Poslechněte si, jak vášnivý vztah má Nikola s česnekovou pomazánkou a jak vypadaly její nejhorší silvestry.

První Holčičí silvestr na Radiu Wave a Ivana Veselková

Živých lidí do studia nakonec kupodivu přišlo hodně – mezi nimi například herečka Alena Doláková, historička a spoluautorka webu Vývařovna Daniela Hannová, editor Radiožurnálu David Černý nebo moderátoři Radia Wave Tereza Havlínková a Filip Titlbach. Připravte si žaludky a dřevěná prkénka a poslechněte si, co na silvestra doporučuje podávat designér a šéfkuchař Dan Gonzalez a taky jak nudně se žije oproti Praze ve Vídni. Šéfredaktorka publicistického webu g.cz Kateřina Horáková zase rozvedla možná nejzásadnější silvestrovský problém – alkohol a jeho depresivní účinky.

Novinářka Silvie Lauder vyprávěla, jak před lety trávila silvestra na Karlově mostě. Z tohoto večera si neodnesla reportáž, ale opar – celý příběh uslyšíte ve zvuku. Jedním z nejdůležitějších témat roku 2018 byla prevence sexuálního násilí a obtěžování, a tak politolog Petr Boháček, který si s sebou do studia jako správná televizní celebrita přivedl anturáž včetně moderátora pořadu Tribuna Martina Vaita, těsně před půlnocí zavzpomínal na svůj #MeToo moment z Brazílie. S příběhem, kdy se cítil jako objekt i oběť, se médiím a veřejnosti rozhodl svěřit až o pět let později právě ve studiu Radia Wave, kde ho všichni samozřejmě řádně zlehčili. Na přání posluchačů jsme zavolali také do regionů, například spolumoderátorce pořadu Buchty Zuzaně Fuksové, která bydlí v Brně-Obřanech. Svěřila se mimo jiné s tím, že právě ohňostroje v Obřanech ji poslední den v roce zachránily ze sociální izolace mateřské dovolené.

Nikola Čechová aka Shopaholic Nicol

Mnoho dalších historek a taky, co si do nového roku přejí Ivana, Hana a Jana, uslyšíte v sestřihu toho nejhoršího z prvního Holčičího silvestru na Radiu Wave.

autoři: Hana Trojánková Biriczová , Ivana Veselková , Jana Patočková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.