Nový pořad na Leonardu

10. prosinec 2007

Česká republika bude od 1. ledna 2009 předsedat Radě Evropské unie. Třicetiminutový pořad Informace z EU vám každé pondělí ve 23 hodin nabídne několik zajímavých témat, o kterých se v Evropské unii aktuálně diskutovalo.

Zaměříme se především na vědu, vzdělávání, medicínu, životní prostředí, migraci, rozvojovou pomoc a další globální problémy související s Evropou. Záznamy z tiskových konferencí uvádíme v angličtině, abychom vám umožnili autentický poslech (i non - native speakers) a poskytli studijní materiál pro ty, kdo se učí anglicky.

O čem se mluvilo v tiskovém středisku EU v týdnu od 3. do 7. prosince 2007? Začneme záznamem z tiskové konference o druhém summitu Evropská unie - Afrika, kde předseda evropské komise José Manuel Barroso mluvil o strategickém partnerství těchto dvou kontinentů při řešení globálních problémů.

Pokračovat budeme tiskovou konferencí ze zahájení kampaně k Evropskému roku mezikulturního dialogu 2008, na kterém vystoupil evropský komisař pro vzdělávání, kulturu a mládež Ján Figel.

A dnešní výběr z tiskových konferencí EU zakončíme sestřihem z jednání Rady EU pro zaměstnanost, sociální politiku, zdraví a ochranu spotřebitele, na které referoval evropský komisař pro zdraví Markos Kyprianou.

Audiovizuální materiál tiskového střediska EU.

Spustit audio