O finalistovi rozhodne až sedmý zápas. Hokejisté Pardubic vyhráli v Třinci 5:3

13. duben 2023 03:40

Po dvou třetinách 0:4, šest a půl minuty před koncem stav 3:4. To bylo šesté utkání semifinálové série hokejového play off z pohledu domácího Třince. Oceláři mohli rozhodnout o postupu do finále, ale nakonec prohráli 3:5 a stav série je vyrovnaný 3:3 na zápasy.

„V první a druhé třetině jsme udělali až příliš mnoho chyb, které byly bohužel potrestány. A ani závěr – třetí třetina, která z našeho pohledu byla výborná, to nespravila,“ popisoval třinecký kouč Zdeněk Moták.

Třinec začal stahovat náskok soupeře pozdě. Přitom hned v první minutě zápasu hráli Oceláři přesilovku a Hudáček za stavu 0:0 trefil tyčku. „To je, jako by si někdo stěžoval, že se mu něco stalo v osmnácti a zkazilo mu to celý život. Prostě začátek zápasu – jsme dost zkušené mužstvo, abychom se s tím popasovali líp, než jak jsme se s tím popasovali,“ glosoval náhlý zvrat v utkání třinecký útočník Andrej Nestrašil. Pardubice totiž v páté minutě vedly 2:0 a po dvou třetinách už to bylo 4:0.

Čtěte také

Ale třetí třetina patřila domácím a třemi góly v řadě zápas zdramatizovali. „Sami jsme je dostali zpět do zápasu, takže musíme si dát pozor. Měli jsme skvěle rozehraný zápas, který jsme si zbytečně zkomplikovali. Bylo z toho nakonec velké drama, ale  chválabohu se nám podařilo dát gól do prázdné brány a ubojovali to. Takže jsme šťastní a jdeme do sedmého zápasu,“ oddechl si pardubický obránce Peter Čerešňák.

Třinec bral třetí třetinu tak trochu i jako přípravu na rozhodující sedmý zápas. „Šli jsme tam s tím, že neprohrajeme souboj, že prostě pořád si za tím půjdeme, ač to bude pět, sedm nula, nám to bylo jedno. My jsme prostě chtěli ukázat, že na tom ledě necháme všechno. A připravit se tak i do příštího zápasu. Nic není rozhodnuto,“ pokračoval třinecký Nestrašil.

Těžko říct, kdo bude mít v pátečním rozhodujícím utkání v Pardubicích psychickou výhodu. „Myslím, že na tom budou oba stejně. Oba týmy do toho dají sto procent a ten lepší, šťastnější postoupí dál. Nic si nedarujeme a doufám, že to bude takový svátek hokeje,“ přeje si pardubický Čerešňák.

Sedmé zápasy, kdy se musí rozhodnout, bývají opravdu oslavou vyřazovacích bojů.

Spustit audio