O rapu a folklóru

14. říjen 2012

V Čajovně o rapu a folklóru vznikla během hodinového vysílání na ruce slamerky BioMashi krásná reálná lofi tetováž, došlo k proměně muže v ženu a zpět a k odhalení původu oblíbené holčičí odrhovačky Dem dem delí. O vše se postaral host nedělní Čajovny: kapela Chodská junta experimentující s rozličnými hudebními žánry a vydávající svoji hudbu na originálních klaccích.

Chodská junta je hluková odbojová jednotka. Stylově a žánrově osciluje mezi tůtěma regulérníma kategoriema: tvrdší elektro s prvky emo etna, psychadelickej - kantry hip hop, yndý! balkánská komořina, pop punk, britmetal, domažlickej hard gospel - to celý barvený dunivým urpopem. (z webu Chodské junty)

Výběr z názorů posluchačů na Chodskou juntu (zdroj: bandzone.cz/chodskajunta)Z týhle skupiny se mi chce brečet. Nic horšího jsem snad neslyšela. Texty rádoby vtipné a kvalita zpěvu silný podprůměr. S prominutím větši trapárnu a ubohost jsem dlouho neměl tu čest slyšet.Ten typ koncertu, u kterého vám vyschnou dásně, protože se celou dobu smějete, anebo udiveně čumíte (na theremin). Pro mě objev roku.

02739746.jpeg

Chodská junta v nedělní Čajovně:BioMasha - rep, řef, spěff (Chodská junta), výborná slamerka, kterou můžete znát taky jako polovinu hiphopového dua DiaKritika (tvoří je společně s Taktikou), z projektu Debbi Love (společně s Luďkem Kazdou) nebo z projektu Urpop (v něm se s Matějem Samcem snaží v improvizovaných hudebně-literárních vystoupeních zkoumat fenomén popu a známými skladbami vyvolávat různé další konotace)Marie - theremin, spěffMagdalena - kykyrikýbords, spěff Kočičí Princ - horkýbords, vižual árt, febUděk - mjuzik scrub strumentsa speciální host Matěj Samec - odborník na Chodskou juntu a dramaturg pražské MeetFactory působící s BioMashou v projektu Urpop

Spustit audio