O víkendu nás čekají třicítky, přijít můžou i bouřky

20. červenec 2018 07:53

Českou republiku čeká teplý víkend. Už v pátek bude místy až 30 stupňů. Místy se ale mohou objevit přeháňky. Sobota bude teplotně podobná jako pátek, můžou se ale objevit bouřky. V neděli se pak můžeme těšit znovu na 29 stupňů Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pátek bude jasno až skoro jasno. Zataženo ale bude na severovýchodě republiky, meteorologové nevylučují ani déšť. Později během pátku by ale srážky měly ustávat. Teploty v noci na pátek se budou pohybovat kolem 16 a 10 stupni. Přes den se pak rtuť teploměru vyšplhá ke 26 až 30 stupňům. Na severovýchodě a východě bude chladněji, kolem 24 stupňů. V Krušných horách a na Šumavě bude 21 stupňů.

V sobotu až 31 stupňů

Sobota bude co se týče oblačnosti velmi podobná jako pátek. Ojediněle se mohou vyskytovat přeháňky nebo bouřky. V noci na sobotu se teploty budou pohybovat mezi 15 až 11 stupni, přes den se pak oteplí až k 31 stupňům.

Neděle bude polojasná až oblačná. Zejména na jihu a západě se pak objeví přeháňky i bouřky. Nejnižší teploty v noci budou mezi 13 až 17 stupni. Přes den pak bude teplota šplhat k 25 až 29 stupňům Celsia. Na jihozápadě bude chladněji. Vítr bude po všechny dny vát jen slabě.

autor: rez | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio