O vítězích festivalu rozhodne porota v mezinárodním složení

16. leden 2018

V letošním ročníku festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio zasednou hned tři mezinárodní poroty, které vyberou vítěze v kategoriích Drama, Dokument a Reportáž. Představujeme vám první dvě.

Celkem patnáct členů poroty rozhodne o vítězích 34. ročníku. V každé kategorii se sejde vždy pět profesionálních osobností z tuzemského a zahraničního rozhlasového prostředí.

Před samotnou hlavní soutěží provedla porota předvýběr z přihlášených pořadů a doporučila díla do hlavní soutěže. Hodnocení děl v hlavní soutěži provede porota tajným hlasováním po veřejném vyslechnutí soutěžních pořadů nebo reportáží.

V pondělí 19. března se bude rozhodovat v soutěžní kategorii Dokument, a to porotou ve složení Eva Nachmilnerová (Česká republika), Julie Kárová (Česká republika), Martin Klusák (Česká republika), Leslie Rosin (Německo) a Silvia Lahner (Rakousko).

Ve středu 21. března budou soutěžit díla z kategorie Drama. Vítěze vyberou členové poroty, a to jmenovitě Marina Feltlová (Česká republika), Ondřej Urban (Česká republika), Štěpán Pácl (Česká republika), Ilinca Stihi (Rumunsko) a Reto Ott (Švýcarsko).

V každé soutěžní kategorii budou uděleny tři hlavní ceny Prix Bohemia Radio. Hodnocení bude rozšířeno také o nezávislou studentskou porotu. Ta rozhoduje o držiteli Cen studentů ze všech soutěžních pořadů nebo reportáží bez ohledu na předvýběr odborné poroty.

autor: nwe
Spustit audio