Obnovená premiéra v dresu Karlových Varů Rachůnkovi nevyšla. Energie prohrála popáté v řadě

11. leden 2021 08:35

Hokejisté Karlových Varů na první pokus sérii extraligových porážek na domácím ledě nezastavili. Ve 34. kole nestačili na Vítkovice 1:4 a v tabulce zůstávají sedmí.

„Vítkovice na nás vlítly. My jsme přestáli ten jejich úvodní tlak a měli jsme tam nějaké šance. Nehráli jsme ale to co jsme chtěli, nedostali jsme se k tomu našemu hokeji. Byli jsme všude pozdě, nedohrávali jsme souboje. Třetí gól byl myslím rozhodující. Byť snaha našich hráčů trvala do konce,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Tomáš Mariška.

Obzvlášť únik nejlepšího domácího střelce Jakuba Fleka v 9. minutě na vítkovického gólmana Daniela Dolejše mohl lavičku Energie mrzet. Ani ne za minutu se totiž skóre poprvé pohnulo, a to na druhé straně díky přesné střele Josefa Mikysky. Dvě minuty před první sirénou pak zvýšil hostující Martin Dočekal, který puk procedil mezi betony brankáře Filipa Novotného.

Po gólu z oslabení, který padl na konci druhé třetiny, inkasovaly Karlovy Vary ještě jednou, až 50. minutě výsledek korigoval neproduktivnější hráč Energie David Kaše, který hrál v jednom útoku s navrátilcem a nejnovější posilou Tomášem Rachůnkem.

„Škoda, že jsme dali jen jeden gól. Šance jsme tam měli. Někdy hrajeme ofenzivě až moc,“ řekl zlínský rodák, který ještě výjimečně nastoupil s číslem 33 na dresu a bez jmenovky. Jinak prý všechno při starém. „Jakoby se nic nezměnilo, jako kdybych si od nich jen odpočinul, a jsem zpátky. Všechny tady znám a jsem tu šťastný. Je tu dobrá parta,“ řekl s úsměvem Rachůnek. Do Karlových Varů se vrátil po necelém roce.

Karlovy Vary s Vítkovicemi padly 1:4 a připsaly si pátou extraligovou porážku v řadě. Energie se pokusí zlomit sérii proher už v úterý 12. ledna od 17:30 na domácím ledě proti Pardubicím.

autoři: Jakub Kanta , nkr
Spustit audio