OBRAZEM: Vltava oslaví padesát let existence. Podívejte se na výběr fotografií ze života stanice

25. srpen 2022

Herecké hvězdy při natáčení rozhlasových her, osobnosti ve vltavském studiu nebo snímky zachycující práci redaktorů v 90. letech. V rámci oslav jsme z našeho archivu vybrali několik momentek, které se ohlížejí zpět do bohaté historie stanice.

Přijďte slavit padesát let kultury na Vltavě!

Před padesáti lety se poprvé v tuzemském éteru rozezněla znělka Vltavy, samostatná česká kulturní rozhlasová stanice začala vysílat 4. září 1972. Půlstoletí existence budeme slavit v neděli 4. září 2022

Součástí oslav bude i koncert, na který vás srdečně zveme.  V neděli 4. září v 16 hodin za námi dorazte na pražský Střelecký ostrov a užijte si originální hudební program v podání hvězd vltavského éteru. Zahrají a zazpívají Beata HlavenkováMarta KloučkováNever SolOndřej PivecMilan Cais a Dan Bárta, ti všichni v doprovodu Rozhlasového orchestru Gustava Broma.

Dan Bárta a Rozhlasový Big Band Gustava Broma ve Studiu 1

Všichni dají Vltavě svůj hlas, jako to ostatně dělají při uvádění svých vydání pořadů Sedmé nebe a Jazzový podvečer nebo v autorských podcastech. Těšit se můžete na originální program, zazní mimo jiné hudba z CD Dana Bárty a Rozhlasového Big Bandu I killed this song at karaoke last night nebo dvě písně z alba Žijutě Beaty Hlavenkové, které získalo letos nominaci na Cenu Anděl.

Pokud se nedostanete osobně na pražský Střelecký ostrov, laďte Vltavu! Koncert  vysíláme živě a zároveň přenášíme ve videu na náš web a sociální sítě.

Padesát let kultury na Vltavě
autoři: Jaroslava Haladová , Tomáš Vodňanský , Český rozhlas Vltava

Související