Oči koroptve, stehna nymfy a možná i holínky. K umču vás může inspirovat cokoliv

19. říjen 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, neuvítaly nikoho. Vyrazily totiž na Festival současného umění Prostějov do kina Metro. Tam si povídaly s umělci Janou Bernartovou a Petrem Dubem. Řeč byla o tvorbě, ale také o kožených vojenských holínkách a muškaření.

Ivana si samozřejmě dělala rešerše o obou tvůrcích, takže se doptávala Petra, proč je kosmopolitním umělcem a Jany, jaký odstín má oko koroptve nebo stehýnko nymfy. Petr rozvíjel svoje úvahy o tom, co je vysoké a nízké umění, ale pozornost moderátorek poutal zejména jeden z diváků, který měl na sobě kožené holínky.

Nedokážete si představit týden bez vlašáku pro uši? Hlasujte pro Buchty v anketě Křišťálová lupa!

Umělecká dvojice také objasnila, že není jen párem pracovním, ale i romantickým. Ivanu ovšem opět zajímaly hlavně holínky a jejich majitel –⁠ doptávala se, jestli se mu nezapařují nohy.

Řeč ovšem přišla i na ozdoby macrame, lovení sumců, odlitky z betonu, digitální modrou, sochy s trubkami místo očí, Zuzaniny vzpomínky z věznice, koupi lesa a rybářské návnady z koberce. Pak už se mohlo jít pomalu domů, v tomto případě tedy ještě se zastávkou na výstavě kosmopolitního umění v Prostějově.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že dokud nezažijete hluboký pohled do očí koroptve, nevíte, co je to skutečná krása.

Spustit audio