Odcházení je odtajněno

6. říjen 2016

Kolem poslední hry Václava Havla odcházení se toho mediálně hodně nakupilo a o tom svědčil i nakupený divadelní sál Archy při tiskové konferenci. Právě k Arše totiž tenhle kus doputoval po zastávkách v Národním a Vinohradském divadle a jak vysvětluje ředitel Archy Ondřej Hrab zdá se, že Odcházení bude jeho divadlu hodně slušet.

David Radok, syn Alfreda Radoka, ikony českého divadla, se kterým měl tu čest pracovat a být mu i osobním přítelem, Václav Havel má velmi specifický přístup k divadelní práci, a i proto bude jeho pojetí Havlova Odcházení v neméně specifické Arše určitě zajímavou podívanou. Samotný autor, pan Václav Havel byl po generálce s výsledkem takzvaně v míru.
POSLECHNĚTE SI: Reportáž z tiskové konference

Divadelní hra Odcházení, kterou začal Václav Havel psát v roce 89 a polistopadových událostech uložil na čas k ledu ale určitě perspektivu má. Možná i díky tomu, že se v šibeničním čase šesti měsíců podařilo sehnat veškeré finanční krytí ze soukromých zdrojů, hra překonala všechna úskalí včetně přeobsazení hlavní role Ireny a tak teď už jen všichni nedočkavě čekají na tu světovou premiéru. Podle Ondřeje Hraba je sice vyprodáno ale určitě touhu vidět Odcházení nevzdávejte.

Havlovsky se zamyslet nad základními lidskými hodnotami v divadelním podání Zuzany Stivínové, Jana Třísky, Bořivoje Navrátila, Vlasty Chramostové a dalších, v režii Davida Radoka se pak budete moct i po prázdninách, několik představení je naplánováno na září.

autor: Susana
Spustit audio