Odchovanec budějovického hokeje Lukáš Sedlák prožívá naplno americký sen

29. leden 2017

Svoji první sezónu v NHL hraje v zámoří odchovanec českobudějovického hokeje Lukáš Sedlák. Nasbíral šest bodů za vstřelené góly a šest za asistence. Se svojí bilancí je spokojený, i když to podle jeho slov vždycky může být ještě lepší a stále je co zlepšovat.

Lukáš Sedlák ani nečekal, že letošní sezona bude pro něj a tým Columbus Blue Jackets tolik úspěšná. A tak na tradiční americkou otázku: „How are you?“ odpovídá obsáhleji, než by to udělal rodilý Američan. „Mám se celkem dobře, týmu se daří, tak jsem spokojený. Měli jsme dlouhou šňůru výher, to bylo úplně super,“ přibližuje okamžiky, kdy byli modrokabátníci z Columbusu překvapivě nejlepší v celé NHL.

I na Columbus ale padla herní a pak zákonitě i výsledková krize. Tým nezvládal koncovky zápasů a odcházel do šaten poražen třeba o jediný gól. „Trochu jsme tápali. Myslím, že jsme nehráli tak dobře jako předtím, takže se snažíme trochu restartovat a začít zase vyhrávat,“ říká Lukáš Sedlák.

Rodák z Českých Budějovic se blíží k metě padesáti zápasů odehraných v NHL, na ledě dostává zhruba dvanáctiminutový prostor. Jako střední útočník nastupuje ve čtvrté formaci s Gagnerem a Hartnelem.

A právě s nimi oslavil v letošní sezoně premiérový gól v NHL. Dal ho Detroitu a dokonce Petru Mrázkovi. „Ten první gól byl vlastně takový šťastný odraz, ale podle mě to bylo i díky tomu, že jsem si neustále vytvářel šance. Gagner vystřelil puk od mantinelu, já jsme se snažil tečovat, gólman Mrázek to vyrazil před sebe a já už jsem měl před sebou jenom prázdnou bránu,“ popisuje.

Od hokeje se Lukáš Sedlák moc nerozptyluje, žije si svůj sen. „Bydlím hned vedle zimáku, mám to pár kroků od haly. Když nehraji hokej, tak jsem většinou doma nebo jdeme s kluky někam na večeři. Hodně odpočívám, volám domů rodině a přítelkyni a pak hrajeme samozřejmě hodně Xbox,“ vypráví.

A jako odchovanec Českých Budějovic sleduje také úsilí Motoru o návrat mezi českou hokejovou elitu. „Motor sleduji často, snažím se z každého zápasu minimálně výsledky a takové ty nejdůležitější okamžiky. Myslím si, že mají letos velkou šanci probojovat se do extraligy. Bude to samozřejmě těžké, ale myslím, že mají docela dobrý tým, a doufám, že jim to vyjde,“ vzkazuje nováček v NHL Lukáš Sedlák ze zámoří.

autor: kaj
Spustit audio