Okované legendy i chalupářský punk. Průvodce undergroundovými letními festivaly

2. červenec 2021

Dlouho to vypadalo, že se letošní festivalová sezóna ani neuskuteční. Černé scénáře se ale naštěstí nenaplnily a mnohé promotérské kolektivy nezávislých festivalů po celé zemi začaly pilně oprašovat plány. Kam letos vyrazit za špinavými kytarami i okrajovou elektronikou? Judita, Šaman a Kazi pro vás připravili průvodce.

Prázdniny začnou pěkně zostra a hned první červencový víkend může být dost těžké vybrat si, kam zajet. Na Žatecku proběhne eklektická akce Punxtreffen Zarch, v krásném prostředí zámecké zahrady v Tachově se odehraje 4. ročník hardcorového Slap Festu, vila Strooikaas na Broumovsku na tři dny ožije post-punkem i hlučnějšími žánry a zapomenout nesmíme ani na tradiční noisový slet Hradby Samoty kousek za hranicemi Česka.

Polovina července pak bude mapovat extrémnější odnože kytarové scény. V Praze proběhne grindový dýchánek Obscure Mosh Party a Trutnov opět ožije už kultovním festivalem Obscene Extreme s úctyhodně rozsáhlým line-upem, plným té nejrychlejší a nejhlasitější hudby. Na závěr měsíce se pak do malebné Věžničky na Vysočině vrátí Summer Moshpit Party a ve Vodňanech samozřejmě nezapomněli na tradiční Festa De La Pohoda.

V srpnu se můžete těšit na extrémní hardcore-punkové kapely z Evropy i Česka v Podboru na známé akci More Noise For Life a sezónu stylově zakončí Vzdor Fest u pramenů Zrzávky, kterému se už několik let daří propojovat českou a polskou scénu.

Na které akci si kromě hrození i zatančíte? Kde se budou nejvíc blyštět okované bundy? Který festival má i dobročinný rozměr? Jaká akce už má dlouholetou tradici? A kam se vydají samotní moderátoři Špíny? Poslechněte si celý díl s tipy, kam za živou hudbou, ze záznamu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.