Olomoucká univerzita žádá zachování pošty v centru města, obrátí se na generálního ředitele

12. únor 2014

Univerzita Palackého v Olomouci chce zahájit další kolo jednání s Českou poštou o zachování pobočky v centru města. Po rozhodnutí podniku by se měly přepážky přesunout z historické budovy do zhruba dva kilometry vzdáleného obchodního centra.

Vedení univerzity se jednání pošty nelíbí a důsledky jejího záměru jsou pro studenty a zaměstnance školy údajně krajně nevýhodné. Rektor Jaroslav Miller chce generálního ředitele České pošty přesvědčit, aby se pobočka nestěhovala.

„Pokud to nebude tento výsledek, tak bychom alespoň rádi, aby nám pošta nabídla mobilní poštovní služby. Tak aby univerzita, ale i instituce, které sídlí v okolí, nebyly tímto rozhodnutím České pošty úplně bity,“ řekl rektor Jaroslav Miller.

Univerzita Palackého je spádově největší institucí, které by se stěhování pobočky dotklo. Proti se postavilo také arcibiskupství, vlastivědné muzeum nebo muzeum umění.

Podnikatelé, živnostníci a obyvatelé centra vyzvali poštu ke změně rozhodnutí také peticí. Podepsalo ji zhruba dva a půl tisíce lidí.

autoři: bam , nib
Spustit audio