Olomoucké Velikonoce, výlov, čokoládový den či výroba japonských hraček. V Olomouckém kraji nuda nehrozí

Pokud strávíte víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Pletení pomlázek a barvení vajíček v dětských dílničkách, jarmark řemeslných výrobků, ale taky kulturní program plný folkloru, tradic a cimbálové muziky nabídne festival Olomoucké Velikonoce. Navštívit ho můžete od pátečního rána do pondělí 18. dubna na Horním náměstí.

Na oslavy Dne země můžete v sobotu vyrazit se svými dětmi do olomoucké zoo na Svatém Kopečku. Čekat vás tam bude sedm stanovišť, na kterých se zábavnou formou seznámíte s jedním biotopem a některými živočichy, kteří ho obývají. Akce začíná v deset hodin dopoledne.

Kulturní dům v Haňovicích na Olomoucku ožije v sobotu v šest hodin odpoledne soutěžemi Haňovské mazanec a Hanácké košt. Jak už název napovídá, ochutnávat se tam bude tradiční velikonoční pečivo a ovocné pálenky. Tak pokud máte chuť, dorazte.

Prostějovsko

Zámecký areál v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku zažije po bezmála třiceti letech výlov tamního rybníku. Důvodem je plánovaná revitalizace vodních ploch v parku památky. Výlov budou mít na starosti rybáři z Tovačova, na pramicích na hladinu rybníka vyrazí v sobotu v šest hodin ráno.

Nyní by měli zpozornět příznivci vycházek v přírodě. Vydat se můžou v sobotu na pochod za krásami okolí Ptení na Prostějovsku. Podle organizátorů bude trasa spíše odpočinková. Sraz zájemců je v 10 hodin u kostela v obci.

Maškarní karneval si můžete v sobotu odpoledne užít se svými dětmi v sokolovně ve Smržicích na Prostějovsku. Čekat vás tam bude dětská diskotéka, vystoupení klauna, balonkování a taky bohatá tombola. Karneval začíná ve 14 hodin. 

Přerovsko

Následující pozvánka je určená všem, kteří mají rádi sladké. Na své si přijdou na sobotním Čokoládovém dni v přerovské nákupní galerii. Začátek je v devět hodin ráno.

Na výstavu kraslic a velikonočních dekorací si můžete v sobotu zajít do kulturního domu v Rakově na Přerovsku. Součástí akce, která začíná v jednu hodinu po poledni, budou i ukázky zdobení vajec, pletení pomlázek, prodej perníčků nebo vystoupení dětí z mateřské školy.

Pokud přemýšlíte, kam vyrazíte v neděli odpoledne s dětmi, vzít je můžete do loutkového divadla Kašpárek v Přerově. Čekat vás tam bude pohádka O zakleté labuti. Představení začínají ve čtrnáct a šestnáct hodin. 

Šumpersko

Výrobu tradičních japonských hraček, vějířů nebo papírových lamp si můžete v soboru vyzkoušet na výtvarných dílnách v šumperském středisku volného času Doris. Akce s názvem Japonský den se uskuteční ve dvou blocích. První začíná v devět hodin ráno, druhý ve 13 hodin.

Spojit příjemné s užitečným můžete v sobotu večer v kulturním domě v Rapotíně. Konat se tam bude od dvaceti hodin Taneční večer s Moravia Big Bandem. Výtěžek ze vstupného organizátoři věnují na pomoc Ukrajině. 

Jesenicko

Následují pozvánka je hudební a míří do kongresového sálu jesenických Priessnitzových lázní. V sobotu v patnáct hodin tam začíná Jarní koncert Smyčcového orchestru Jeseník

autor: Von
Spustit audio