Olomoucký baseballista a profesionální hasič Martin Schneider na titulní straně The New York Times

10. březen 2023

Olomouc se dostala na titulní stranu celosvětového vydání slavného deníku The New York Times. Americký list zaujal příběh olomouckého baseballisty a profesionálního hasiče Martina Schneidera, který je členem českého týmu na světovém klání World Baseball Classic.

Do něj čeští baseballisté vstoupili v noci na pátek SEČ výhrou nad reprezentací Číny v poměru 8:5. Na úspěchu Čechů se podílel i Schneider, odchovanec olomouckých Skokanů a několikanásobný mistr republiky. Ten je podobně jako většina českého týmu amatérským sportovcem, v civilním životě totiž pracuje jako profesionální hasič.

A právě fakt, že na nejprestižnějším světovém turnaji hraje tým složený prakticky výhradně z amatérů udělal z Čechů senzaci World Baseball Classic. Zároveň přitahuje zájem světových médií, tak jako se to povedlo Martinu Schneiderovi v případě The New York Times. Příběh olomouckého sportovce začíná na titulní straně a je mu věnována celá jedna strana uvnitř největších amerických metropolitních novin.

Schneider a jeho kolegové mají před sebou na World Baseball Classic ještě tři zápasy. V sobotu vyzvou favorizované Japonce (11:00 SEČ), poté se utkají s Korejci a Australany. Dva nejlepší týmy postoupí do čtvrtfinále. O všech utkáních budeme informovat i na vlnách Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio