Olomoucký pěvecký sbor Campanella slaví výročí, jeho nepsanou hymnou je lidová píseň Daleká, šeroká

Kdykoli se vracejí ze zájezdu, u cedule Olomouc ji začne celý autobus zpívat. Daleká, šeroká sbor provází celých 55 let. „Zařazujeme ji i do zahraničních koncertů,“ doplňuje Iveta Hlubinková, ředitelka ZUŠ Campanella.

Pěvecký sbor Campanella koncertuje na mnoha místech České republiky, jezdí ale i do zahraničí. Letos v červnu to bude například do USA, čeká je vystoupení ve Washingtonu, New Yorku, Philadelphii, Bostonu nebo Cincinnati.

„Připravený repertoár zahrnuje širokou škálu písní od folkloru až po moderní skladby. Při jeho tvorbě vycházíme z přání organizátora a ze skladby publika,“ vysvětluje Iveta Hlubinková.

Od 19. do 21. května pořádá ZUŠ Campanella přehlídku Olomouc zpívá, přijedou sbory ze Šumperka, Pardubic, Hradce Králové, Prahy, Hranic, Přerova nebo Karviné. Její součástí bude výstava „50 let dětského sborového zpěvu v Olomouci“ v kavárně Moravského divadla.

Poslechněte si celý rozhovor s Ivetou Hlubinkovou, ředitelkou ZUŠ Campanella, která byla hostem Dity Vojnarové ve Větrníku Českého rozhlasu Olomouc.

autor: voj
Spustit audio