Olomoučtí hokejisté porazili Karlovy Vary 2:1. Na šesté místo v tabulce chybí jen dva body

27. únor 2019

Hokejisté Olomouce zvládli zápas, ve kterém pětapadesát minut prohrávali a vybojovali čtvrté extraligové vítězství v řadě. Karlovy Vary porazili doma 2:1 v prodloužení. Stále tak živí sen vyhnout se předkolu „plej of" a zajistit si přímo účast v semifinále. Na šesté Vítkovice totiž ztrácí v tabulce jen dva body.

Hodně dlouho fanoušci olomouckého celku při jeho šancích jen vzdychali. Gól si mohli zakřičet až v padesáté páté minutě, kdy Vilém Burian vyrovnal na 1 : 1. Druhá branka pak padla pětačtyřicet sekund před koncem prodloužení.

„Trefil mě tam hráč, nějak se to dostalo pode mě a já jsem se snažil šlapat. Zůstala mi tam jeho hokejka. Snažil jsem se hned vystřelit, ale dobře jsem si nahrál o beton a doklepnul to tam,“ říká Burian.

Líčil olomoucký útočník Jan Knotek akci, která předcházela jeho vítěznému gólu. Překonal při něm brankáře Karlových Varů Jana Bednáře.

„Ten hráč jel sám, střílel mezi nohy, odrazil jsem mu to přímo na hokejku, to byla trošku smůla. Už jsem nebyl dostatečně rychlý, abych to chytil,“ popisuje Bednář.

Olomouckým hokejistům se přitom v úvodu zápasu vůbec nedařilo. Pak se ale zlepšili a soupeře začali přehrávat. Podle jejich trenéra Jana Tomajka mohl být špatný vstup do utkání důsledkem nabitého programu posledních dnů.

„Pro nás to byl úplně těžký zápas. Odlišný proti zápasu s Plzní nebo Libercem, protože jsme věděli, že Karlovy Vary hrají o vše. Že budou bojovat a hrát obětavě. Musíme poděkovat hráčům za bojovnost až do poslední minuty a prodloužení,“ říká trenér Tomajko.

Teď myslí olomoučtí hokejisté dokonce na posun na šestou příčku. Zajistilo by jim to přímou účast v „plej of" a vyhnuli by se jeho předkolu. Dny volna navíc by podle Jana Knotka byly mimořádně cenné.

„Je to lákavé jednak kvůli odpočinku, bylo by to fajn. Jsme skromní, hrajeme jakoukoli pozici,“ uzavírá Knotek.

Další zápas v extralize sehraje olomoucký celek v pátek doma s Mladou Boleslaví.

autor: min
Spustit audio