Ondřej Cink si potvrdil, že patří mezi světovou špičku, říká šestinásobný paralympijský vítěz Ježek

26. červenec 2021

Cyklista Ondřej Cink, který byl jedním z favoritů pondělního závodu horských kol, bohužel závod nedokončil. Hned po startu se propadl na 13. místo a celý závod dotahoval. Ke konci se propracoval až do nejlepší trojice, ale kvůli defektu musel odstoupit. „Je to frustrující, protože to není cyklistova chyba, ale prostě se to stane. To je cyklistika,“ popisuje šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek.

„Ondra se ponořil do závodu a bojoval. Nakonec i ten defekt přispěl k tomu, že pondělí nebylo jeho šťastným dnem,“ popisuje výkon Ondřeje Cinka bývalý cyklista Jiří Ježek ve vysílání Radiožurnálu Sport.

Cyklista tedy medaili nezískal, ale dařilo se jiným českým sportovcům. Stříbro ve vodním slalomu ukořistil Lukáš Rohan a Alexandr Choupenitz po 113 letech získal medaili v šermu. „Bylo fantastické vidět Choupenitche a Rohana. Tato olympiáda se přehoupla z průšvihu s covidem-19 a už se budeme jen radovat z úspěchů našich sportovců,“ doufá Jiří Ježek.

Jak trénují paralympijští cyklisté v době koronaviru? Kolik medailí získají Češi na paralympiádě? A jak je pro sportovce důležitá aklimatizace? Poslechněte si celý Olympijský speciál!

Poslouchej olympiádu na Radiožurnálu Sport

Související