Oprava přejezdu ve Valech zkomplikuje dopravu u Přelouče. Nákladní auta si zajedou 50 km

4. listopad 2022 11:20

Od pondělí 7. listopadu musejí s komplikacemi v dopravě počítat řidiči na hlavním tahu z Pardubic do Přelouče. Železniční přejezd křižující silnici I/2 v obci Valy bude zavřený. Důvodem je, že správa a údržba železnic tam naplánovala opravu. Omezení se zároveň dotkne i cestujících na dráze.

Kvůli uzavírce železničního přejezdu ve Valech od pondělí do pátečního večera 11. listopadu musí počítat s tím, že z Valů do Přelouče nepojedou přímo, ale budou muset odbočit na objízdnou trasu.

Pro osobní auta povede z Valů  přes labský most do Mělic, odtud pak směrem na Lohenice kolem tamních písníků a následně k vodní elektrárně v Přelouči. Ve městě se pak auta zase napojí na hlavní tah I/2 směrem na Kutnou Horu.

70kilometrová objížďka

Dopravu z Mělic do Valů teď komplikují práce na silnici, je tam kyvadlový provoz, ale podle informací města Přelouče by mělo omezení skončit tento týden, takže provoz na objízdné trase by už od pondělí měly být bez omezení. Řidiči by i tak měli být na náhradní trase obezřetní, silnice z Mělic do Lohenic a Přelouče je místy úzká a méně přehledná.  

Čtěte také

Řidiči aut nad 3,5 t to budou mít složitější, z Pardubic se do Přelouče dostanou poměrně velkou oklikou, náhradní trasa povede z Pardubic přes Staré Čívice a Rozhovice na Heřmanův Městec, dál pak na Čáslav a Kutnou horu, z Kutné Hory potom do Přelouče. Ta objížďka měří přibližně 70 km, což je o 50 km víc než v případě běžné trasy.

Podle informací Českých drah musí cestující na trati Přelouč - Heřmanův Městec počítat s výlukou vlaků a tedy náhradní autobusovou dopravou. Dotčeno tím bude 8 denních vlakových spojů a výluka potrvá od pondělí 7. listopadu do pátku 11. listopadu.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související