Opravené tratě Vysočina Areny jsou otevřené pro vrcholové i sváteční sportovce

V polovině července vichřice vyřadila z provozu některé single treky v okolí Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě. O víkendu už sem tam zase ostře jezdilo na všech tratích. Za sportem do vyhlášeného areálu nejezdí jen rozvášnění bikeři v přilbách a chráničích.

František Záděra dokazuje, že aréna neslouží jen nadřeným borcům

Vyrazil si tam třeba i František Záděra z Ořechova u Brna na svém obstarožním bicyklu, se kterým o víkendu najel čtyřicet kilometrů.

„Jsem sváteční cyklista,“ řekl Radiožurnálu muž, který se ubytoval v hotelu přímo u arény a celý víkend poslouchal, jak trénují mladí biatlonisté. „Byla to slušná kanonáda, líbí se mi tady.“

Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě je sice populární především kvůli zimnímu Světovému poháru v biatlonu, ovšem otevřená a přístupná včetně okolních tratí je celoročně.

Střelnice mistrů světa v letním hávu

Vstupné se neplatí, jen je třeba si ověřit na webu, kdy jsou dráhy otevřené pro veřejnost. K dispozici je i půjčovna kolečkových lyží a bruslí. Parkoviště pojme stovky aut a sezona je vydařená.

„Tady je pořád hodně lidí, ani víc ani míň, zájem je od začátku,“ říká ředitel sportovního klubu v Novém Městě na Moravě Jan Skřička.

autoři: Ľubomír Smatana ,
Spustit audio

Související