Oštěpařka Nikola Ogrodníková: Prioritou v nabité sezoně bude určitě mistrovství světa, ale uspět chci i na mistrovství Evropy

Hostem sportovní talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je oštěpařka Nikola Ogrodníková. Jak se stříbrná medailistka z mistrovství Evropy 2018 těší na letošní atletickou sezonu? Už překousla loňské zklamání z olympijských her v Tokiu? Má formu před úterní Zlatou Tretrou v Ostravě? Jak funguje ve skupině u trenéra Jana Železného? Poslechněte si celý rozhovor s elitní českou oštěpařkou!

Olympiáda v Tokiu úplně nebyla podle tvých představ. Je zkrácené období do olympijských her v Paříži pro tebe výhodou a motivací?

My to víceméně kvůli covidu máme napráskané každý rok, takže nás čekají tři nabité roky. V dalších sezonách určitě chci více poslouchat svoje tělo, což jsem si vždy na začátku přípravy dala jako cíl, ale nikdy jsem to moc nedodržela.

Čtěte také

Funguješ v tréninkové skupině Jana Železného. Jaký je světový rekordman trenérem?

Trenér má dost zkušeností, na to co nám předávat. Nejen ohledně techniky, ale i třeba při prevenci zranění, protože za jeho kariéru jich zažil dost. Dokonce jsem se i musela trochu "zatučnit", což se mi zpočátku nezdálo, ale trenérovi věřím. Takže teď jsem větší hrouda svalů.

Letošní atletická sezona má dva vrcholy - mistrovství Evropy a světový šampionát. Co je pro tebe hlavním cílem?

Chci určitě na obě akce, primárně se připravíme na mistrovství světa, které je i termínově dřív. Zároveň se moc těším i na mistrovství Evropy Do Německa, kde budu obhajovat stříbrnou medaili z Berlína. Hodně bude záležet i na aklimatizaci po světovém šampionátu v USA, takže se vše uvidí až podle aktuální situace.

Chodí Ogrodníková stejné tréninky jako elitní čeští mužští oštěpaři? Kolik ostrých hodů absolvuje během tréninku? Podaří se sympatické atletce přehodit 70 metrovou hranici? Poslechněte si rozhovor s rodačkou z Ostravy.

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související