Oštěpařský trenér Sekerák vede v přípravě japonskou atletku Haruku Kitagučiovou

20. červenec 2020 06:20

Domažlický trenér David Sekerák vede v klubu Škoda Plzeň pětici nadějných oštěpařů a přitom připravuje na olympijské hry v Tokiu japonskou atletku Haruku Kitagučiovou. Ta momentálně léčí zraněné rameno a s českým koučem komunikuje na dálku.

„Potřebujeme, aby v Tokiu doléčili to rameno. Jinak komunikujeme každý den. Vždy když vstanu, mám zprávy, co šlo za trénink. Každý týden jí píšu trénink a zatím to funguje. Posílá mi videa, která potom rozebíráme. Vypadá to slušně, ale uvidíme, až vezme oštěp do ruky,“ popsal David Sekerák.

David Sekerák a Haruka Kitagučiová

Zranění Haruku Kitagučiovou provází už od minulého roku. „Nebylo to sice žádné velké zranění, ale byl tam zánět na ramenním přitahovači od bicepsu. Tak jsme si řekli, že to bude lepší doléčit. Dostala nějaký obstřik a myslím, že za 14 dní už by to mohlo být v pořádku,“ upřesnil David Sekerák.

Pokud japonská atletka nebude moci přicestovat do České republiky, vypraví se David Sekerák na přelomu září a října do Japonska, protože se tam bude odehrávat Mistrovství republiky Japonska, kterého se jeho svěřenkyně musí účastnit povinně.

David Sekerák trénuje i řadu nadějí v Česku

Zatímco Haruku Kitagučiovou trénuje na dálku, v Česku musí osobně dohlédnout hned na několik svěřenců. „Momentálně mám pět aktivních svěřenců. Všichni jsou ve Škodovce v Plzni. Kryštof Kozač, který přestoupil z Prahy. Dále je tam Radek Jůda, kterému se ale momentálně moc nedaří. Loni měl osobák 72,90 metru, ale zatím se nám na to nedaří moc navázat. Řekl bych, že o tom až moc přemýšlí. A potom se mi hodně zlepšili mladí, ať už je to Petra Sičáková nebo třeba Láďa Fara, ve kterém je velký potenciál. Petra zase nastoupila v premiéře v extralize a hodila tam 46 metrů. To je na dorostenku v sedmnácti letech slušný výkon,“ řekl David Sekerák.

autoři: Vladislav Janouškovec , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio