Ostravskou zoo navštívilo letos rekordních 600 tisíc lidí

29. prosinec 2022 06:48

V ostravské zoologické zahradě padl návštěvnický rekord. Zahradu a botanický park si od začátku roku prohlédlo už 600 tisíc lidí. Je to nejvyšší počet návštěvníků v historii, potvrdila mluvčí Zoo Ostrava Šárka Nováková.

Zájem o prohlídky byl nadprůměrný od minulé zimy. „Už v lednu do zoo dorazilo na toto období poměrně nebývalé, ale rekordní množství lidí – přes 12 tisíc a další rekordy pak padly v březnu a v květnu. A po rekordním říjnu jsme dokonce začali pomýšlet na překročení hranice 600 tisíc,“ dodala Nováková.

Překročit tuto hranici se podařilo ve středu 28. prosince, kdy jubilejním a historicky prvním 600 000. návštěvníkem Zoo Ostrava se stal pan Volf z Raduně u Opavy, který do zoo dorazil se svou rodinou.

Jubilejní 600 000. návštěvník roku 2022

„Tři generace Volfových navštěvují zoo každoročně právě v období kolem Vánoc. Letos si tedy kromě zážitků z procházky zimním areálem odvezou domů i pamětní list a tašku s upomínkovými předměty zoo,“ uvedla mluvčí Nováková.

Zatím nejvyšší počet návštěvníků evidovala ostravská zoologická zahrada v roce 2019 – bylo to 580 091 návštěvníků. Během následujících dvou let, které byly ovlivněny koronavirem, klesla návštěvnost pod půlmilionovou hranici.

Spustit audio

Související