Ostravský tenisový turnaj je u konce, nejdál se dostala Petra Kvitová

27. září 2021 06:20

Vítězkou turnaje tenistek WTA v Ostravě se stala Anette Kontaveitová. Estonka porazila ve finále Marii Sakkariovou z Řecka. Mezi Češkami se nejvíce dařilo čtvrtfinalistce Tereze Martincové a Petře Kvitové. Kvitovou v semifinále vyřadila právě vítězka Kontaveitová.

Necelých pět tisícovek diváků povzbuzovalo Petru Kvitovou v boji proti estonské soupeřce, ale na turnajové dvojce se projevila únava po těžkých zápasech se Švýcarkou Teichmannovou a Ruskou Potapovovou.

„Od rána jsem se necítila v ideální kůži. Musím říct, že ty dva zápasy mi docela daly zabrat. Takže mne bolelo snad celé tělo, všude jsem byla o kousek později i reflexy byly pomalejší. Bylo to strašně náročné a šancí mi moc nedala,“ říká Petra Kvitová.

Čtěte také

Kvitová se snažila Kontaveitové vzdorovat, jenže na pětadvacetiletou tenistku nestačila. Už prohra 0:6 v prvním setu naznačila, že Estonka přijela do Ostravy ve velmi dobré formě. Naopak česká hráčka byla na pokraji sil.

„Je mi to hrozně líto, na druhou stranu jsem si během toho říkala, že to musím přijmout, že to moje tělo je v takovém stavu, že to je maximum, co vlastně můžu teď momentálně předvádět. Ale snažila jsem se bojovat o každý míč, hlavně kvůli divákům a taky proto, že to bylo semifinále velkého turnaje,“ dodává Kvitová.

Spustit audio

Související