Ostravští fotbalisté překvapivě nestačili na Karvinou, prohráli 1:3

20. březen 2022

Fotbalisté Baníku Ostrava dostali na domácím hřišti v prvním poločase 26. kola první ligy od Karviné tři góly a prohrávali 0:3. Po přestávce sice snížili, ale to bylo vše. Nakonec prohráli hodně překvapivě s poslední Karvinou 1:3.

„Zápas se vyvíjel standardně, akorát ty chyby a nedůraz nás srazil. Asi to bylo znát i psychicky – divákům se to nelíbilo, což chápu, i my jsme v hlavách měli, že tři nula bude určitě těžké s tím něco dělat,“ hodnotil překvapivý první poločas záložník Baníku Ostrava Daniel Tetour.

A měl pravdu. Se skórem už toho Baník moc nedokázal, dal jen gól na 1:3. A část ze sedmi tisíc fanoušků odcházela předčasně a předtím skandovala My chceme Baník.

Trenér Ondřej Smetana se zlobil především na chyby před vlastní šestnáctkou, ve kterých byli stopeři, ale i defenzivní záložníci. „Dnes jsme v úvodu zápasu upustili od principu a defenzivy,“ přiznal Smetana.

K chybám v nebezpečném prostoru donutili domácí sestavu dobře napadající útočníci Karviné Svoboda s Durosinmim. „Oba naši hrotoví hráči šli do těch soubojů a pak jsme se snažili dohrát ty vypadlé balony. A nám se to povedlo hned třikrát za sebou,“ podotkl karvinský kouč Bohumil Páník.

Jeho tým na předposlední Pardubice ztrácí sedm bodů a reprezentační přestávku tak stráví v trochu lepší náladě, tréninkem a odpočinkem. Ligová soutěž bude pokračovat první dubnový víkend.

Spustit audio

Související