Ostravu rozzáří charitativní Noční běh pro Světlušku

1. duben 2022

V Česku odstartovaly letošní Noční běhy pro Světlušku. Na řadě je teď Ostrava, běh se zde uskuteční 7. dubna v Dolních Vítkovicích od 21:00. Registrace na místě bude probíhat už od 19:00. Součástí 500korunové vstupenky je pro každého účastníka sportovní vak a dle vlastního výběru buď s multifunkčním šátkem nebo s čelovkou.

Běžci budou mít na výběr z jednoho (3,2 km), nebo dvou (6,4 km) okruhů. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz.

Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách, a navíc udělají dvojnásobnou radost. Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška již 18 let podporuje v aktivním životě.

Protože letošní účastníky láka na běh ve všech městech claim Skoč na Noční běh pro Světlušku, bude součástí doprovodného programu také vystoupení a workshopy na skákacích botách HOPsej.cz, trampolínového parku HopJump a lokálních umělců. Celým večerem provede moderátorka Kateřina Huberová.

O Světlušce

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým. Už od roku 2003 se Světluška snaží dělat radost hned dvakrát, a to jak nepřetržitou finanční pomocí zrakově postiženým, tak pořádáním osvětových a zážitkových aktivit pro všechny dárce. Shromážděné finanční prostředky do sbírky Světluška rozděluje celoročně nevidomým a slabozrakým žadatelům bez ohledu na věk. Více na www.svetluska.net.

autor: tif
Spustit audio

Související