Otevírají se brány výstaviště Paris Expo. Co se za nimi objeví?

1. říjen 2014

Na pařížské výstaviště Paris Expo bude návštěvníky v průběhu od 4. do 19. října opět lákat jeden z největších autosalónů světa. Hlavně české automobilové nadšence jistě potěší mladoboleslavská značka – přijede nová Škoda Fabie!

Nová Škoda Fabia oslaví na autosalonu v Paříži hned dvě světové premiéry – představí se jako hatchback i jako kombi. Novinka mladoboleslavské škodovky jistě bude jednou z hvězd výstavy. A všimnete si jí jistě už z dálky. Vůbec poprvé totiž u sériového vozu designéři uplatnili nové designové prvky studie „Škoda Vision C“. Můžete se těšit na krystalické tvary, ostré linie a maximální preciznost detailů.

Nová Fabia a Fabia Combi jsou ve srovnání se svými předchůdci také širší, nižší, lehčí, nabízejí větší kufr a posádce více prostoru.
Jako první vůz značky Škoda umožní nová Fabia jednoduché propojení vozu a chytrého telefonu pomocí rozhraní MirrorLink a SmartGate.Ke komfortu přispěje také vybavenost inovativními bezpečnostními prvky, jako je funkce Front Assistant snouzovou brzdou.

Hned první den pařížského autosalonu odhalí škodovka i cenu nové Fabie, prodej se rozběhne na sklonku roku.

Tak se na ní jeďte podívat. V areálu hledejte expozici Škoda Auto, pavilon 4, stánek 215.

Nová Audi TT

Co dál…

Jdeme podle abecedy. Novinky představí také automobilka Audi. Těšit se můžete na nový roadster TT.

Premiéry chystá i BMW, která do francouzské metropole přiveze dvojkový kabriolet, novou generaci modelu X6, ukáže koncept plug-in hybridní X5, nové motory pro 518d/520d a ve francouzské premiéře nakonec i BMW 2 Active Tourer nebo BMW i8.

Citroën představí na svém domácím autosalonu kromě jiného také stylovou verzi kolínské C1. Zatím jde pouze o studii, je ale velice pravděpodobné, že se v budoucnu přesně taková C1 bude prodávat.

Dacia ukáže na pařížském autosalonu dvěnovinky - Lodgy a Dokker v provedení Stepway.Ford přiveze sériové provedení nového MPV Ford S-MAX.

Roztomilý Citrën C1

Také něco sportovnějšího - Honda Civic Sport má naznačovat příští Type-R. Připomínat ho mánovým nárazníkem, 17" koly či černým čalouněním stropu v interiéru. Motory se ale nemění.

Hyundai i20, jeden z nejúspěšnějších modelů jihokorejské značky na fotkách vypadá velmi dobře. Slibuje větší zavazadlový prostor i prostor pro řidiče a ostatní spolujezdce.

A co Renault? Z loňského konceptu vychází nový crossover Espace. Nečekejte ale klasické MPV, bude to pohodlný rodinný vůz nabízející posádce zejména luxus a pohodlí.

Hyundai i20

Výrobce miniaut Smart přiveze do Paris Expa čtyřdveřový model FourFour. V jeho vývoji se spojil s automobilkou Renault. Uvidíme, jak bude prostorný.

Nezapomeňme na Volkswagen. Jeho nový Passat by měl být největším lákadlem autosalonu. Návštěvníky čeká konzervativní design s luxusně vypadajícím interiérem. Německá automobilka připravila i několik moderních prvků, jako je například proměnná grafika zadních LED svítilen při brzdění.

VW Passat

A to je jen zlomek z toho, co všechno bude v Paříži k vidění. Fotografie a informace o vystavných modelech se v následujících dnech budou objevovat zde, na webových stránkách Zelené vlny. O všem důležitém budou informovat naši reportéři na autosalónu Petr Jansa a Jan Říha.

Spustit audio