Pacientům ORL zpříjemní návštěvu ostravské nemocnice fotografie přírody

27. květen 2022

Záběry přírody a taky snímky oddělení ORL Městské nemocnice Ostrava si nově na stěnách budou prohlížet pacienti, kteří přijdou s potížemi v krku, nose či uších na ostravské Fifejdy. Velkoformátové fotografie pořídil fotograf Marek Tihelka z Rožnova pod Radhoštěm.

Nemocniční ozdobí fotografie přírody z Beskyd, Jeseníků a také jižní Moravy. Jednotlivé snímky si vybral personál v nemocnici. „S personálem jsme se domluvili, co kde plus minus bude, pak jsme ještě fotili i oddělení a jednotlivé operační sály a ordinace. Tyto fotografie tam budou taky,“ říká fotograf Marek Tihelka.

Fotografie tištěné na fotografické plátno na rámu mají rozměr 100 krát 70 centimetrů. „Obrazy přírody budou viset v klidové části a ty čtyři propagační budou u kartotéky, aby se pacienti mohli podívat, jak to tady u nás vypadá, nebo co je čeká,“ říká vrchní sestra Karla Kaločová.

„Prostory nemocnice většinou bývají moc strohé a moc fantazie neskýtají. Někdy se tady pacient zdrží i půl hodiny, tak aby měl pohled na něco příjemného, na přírodu, co nás všechny pohladí,“ dodává sestra.

Kolekci deseti fotografických obrazů Marka Tihelky dostalo oddělení darem. „Je to od našeho kolegy pro nás a pro pacienty. Pro nás, protože my se z toho budeme těšit každý den a pacient aspoň v čekárně,“ uzavírá Karla Kaločová.

Spustit audio