Pardubičtí zastupitelé dnes rozhodnou o odkoupení hokejového klubu

5. leden 2017

Pardubičtí zastupitelé budou dnes znovu řešit hokej. Na stole leží návrh na koupi majoritního podílu v klubu. Pokud by se tak stalo, tak bude město většinovým vlastníkem. Zatím vlastní radnice 34 % akcií a má předkupní právo.

O pardubickém hokeji už se nedávno hlasovalo. Zastupitelé odsouhlasili, že zváží odkoupení akcií, nedali tak ještě zelenou tomu, že na nabídku skutečně přistoupí. Radní souhlasili se záměrem, a proto pokračovala další jednání. Například zjišťování toho, jak na tom klub vůbec je.

S odkupem akcií nesouhlasí všichni

Při schvalování zmíněného záměru se ozvalo několik zastupitelů ne přímo s tím, že by odkup nepodpořili, ale s tím, že chtějí více informací, a to hlavně o ekonomice klubu, aby bylo jasné, jaké jsou ekonomické výsledky.

Podle posledního návrhu by mělo město vlastnit 73,5% akcií, po 6,5% by měli získat bývalý brankář Dušan Salfický a současný obránce Petr Čáslava. Je také jasné, že pokud by město bylo většinovým majitelem, tak by ve vedení klubu nastaly i personální změny.

Město dlouhodobě dává najevo, že není spokojené s tím, jak se pardubickým hokejistům daří, a to v podstatě od posledního zisku titulu v roce 2012. Primátor Martin Charvát ale zdůrazňuje, že město si nechce většinový podíl ponechat dlouho a bude hledat nového majitele klubu. Toho by případně chtělo najít ideálně už během letošního roku.

Rozhodne se dnes

Dnešní zastupitelstvo začíná v 16 hodin a lidé ho mohou sledovat online na webu města. A sledovat ho budeme i my, poslouchejte naše vysílání.

autor: gut
Spustit audio