Pátá olympiáda v kariéře? „Je pro mě specifická. Prožívám ji trochu jinak,“ popisuje Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se připravuje na své páté olympijské hry. S takovými zkušenostmi by se zdálo, že česká reprezentantka dobře ví, do čeho v Pekingu jde. Je tomu ale právě naopak. „Většinou, když jsem odjížděla na olympiádu, tak jsem věděla, co očekávám. Teď vůbec nevím. Nevím, jak na tom jsem, nevím, co můžu jet,“ popisuje trojnásobná olympijská medailistka. „Bude to hrozně zvláštní a trochu se toho bojím,“ přiznává.

Na start závodu na 3 000 metrů se Martina Sáblíková postaví už v sobotu v 9:30. Boj o medaili na trati dlouhé 5 000 metrů ji čeká ve čtvrtek 10. února. Přímý přenos jejích jízd uslyšíte na Radiožurnálu Sport, na Radiožurnálu pro vás připravujeme zpravodajské vstupy.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Adam Weidenthaler , vla
Spustit audio

Související