Pátý ročník City Cross Sprintu v Ostravě nabídl divákům zábavu i dramata

21. leden 2017
Zprávy , Zprávy

Závod v areálu Dolní oblasti Vítkovic poznamenaly pády favoritů. Zvítězil Australan Phillip Bellingham, české barvy uhájil třetí Ondřej Dudek. Mezi ženami dominovala Tereza Tvarůžková.

Kolize a pády se nevyhnuly loňskému obhájci prvenství Torjusi Borsheimovi z Norska ani Dušanu Kožíškovi. A Australan Phillip Bellingham před Lassem Paakkonenem z Finska zvítězil špičkou lyže. České barvy překvapivě uhájil třetí Ondřej Dudek.

„Bylo to trochu překvapení, protože tady je velice silná konkurence. Určitě jsem na víc neměl, tempo bylo zezačátku hodně vysoké a byl jsem rád, že jsem vybojoval medaili,“ řekl bronzový Dudek.

V ženské kategorii suverénně vyhrála Tereza Tvarůžková. Česká závodnice nenašla přemožitelku v kvalifikaci ani ve vyřazovací části a porazila krajanky Lucii Hamanovou a Natalii Cihlářovou.

„Dnes to bylo naprosto super. Je tady úžasná atmosféra, je to tady perfektně uspořádané a já si ty závody tady každým rokem užívám. Nebyla tady moc velká konkurence, ale žádnou konkurenci nesmíte podceňovat, protože nikdy nevíte, co se může stát,“ poznamenala vítězka.

Závodům přihlížely asi tři tisícovky diváků, kterým organizátoři připravili také bohatý doprovodný program. Trať teď bude až do neděle 29. ledna patřit veřejnosti. Zájemci si přímo v areálu mohou půjčit běžecké náčiní a projet se po trati, kterou se proháněli špičkoví závodníci z tuzemska i ze zahraničí.

autoři: tif , ddp
Spustit audio