Perseidy, Kino na výletě, spousta koncertů... Vyberte si z našich tipů

12. srpen 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Kobeřice na Opavsku žijí už od čtvrtku Kobeřickým odpustem. Tradiční slavnost dnes navštíví také zpěvačka Aneta Langerová, která svým příznivcům zazpívá od 21 hodin v areálu TJ Sokol Kobeřice.

Hrad Starý Jičín dnes zve na Hradní planetárium. Od 20:30 se můžete těšit na přednášku odborníků z Hvězdárny ve Valašském Meziříčí, poté budou návštěvníci pozorovat skutečné planety a hvězdy, včetně padajících Perseid, připravenými dalekohledy.

Páteční večer můžete strávit ve společnosti hudby. Piaristická zahrada v Příboře bude od 18 hodin patřit koncertu kapely Country Garáž, která pokřtí své nové CD. Zpěvačka Věra Martinová se ve 20 hodin objeví na pódiu Loděnice v Děhylově. A kapela Fleret potěší své příznivce vystoupením v Novém Jičíně, kde zahraje od osmi večer na Masarykově náměstí.

Ve Frýdku-Místku vám můžeme doporučit prázdninové Kino na výletě. Tentokrát se bude od 20:30 promítat v areálu Textilky Slezan, a to kultovní sci-fi snímek s názvem Duna.

Sobota

Večerní zámecké prohlídky spojené s ukázkou šlechtických zábav a her. To pod názvem Carpe diem! pro návštěvníky chystá zámek Janovice u Rýmařova. Zámek bude otevřený od 17 do 21 hodin.

Petr Bende, Anna K. a další muzikanti míří na Slavnost obce Jeseník nad Odrou. Program startuje v areálu TJ Slavoj Jeseník nad Odrou v 17 hodin.

A Borůvkový rozmarný kulturák láká do Hlučína. Sobota tam od 15 hodin bude patřit rodinnému festivalu s borůvkovými hody a piknikovou loukou.

Český Těšín bude patřit příznivcům rockové muziky. V Parku Adama Sikory proběhne už sedmý ročník Rockování nad Olzou. Od 17 hodin se můžete těšit na řadu účinkujících – mimo jiné vystoupí zpěvačka Tanja, zpěvák Aleš Brichta a kapela Doga.

Pojez fest. To je akce plná hudby i dobrého jídla, kterou si od 10 hodin nenechte ujít v Karlově Studánce. Na pódiu nebudou chybět Buty, Rock&Roll Band Marcela Woodmana a stand-up komici z Na stojáka.

A do Zámeckého parku v Kravařích dorazí Kinematograf bratří Čadíků. V sobotu o půl deváté večer čeká na diváky pod širým nebem česká romantická komedie Srdce na dlani.

Spustit audio