Petr Pýcha: Benzína Dehtov. Ondřej Vetchý a Václav Neužil v černé komedii o životě hrou a hře o život

8. listopad 2022

Příběh čtveřice chlapíků na prahu čtyřicítky, kterým vlastní nedospělá dospělost připraví divoké dobrodružství. Ústřední čtveřici si zahráli Václav Neužil, Ondřej Vetchý, Hynek Čermák a Martin Myšička, další postavy ožily v podání Oldřicha Kaisera, Pavly Beretové či Lukáše Hlavici. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Osoby a obsazení: Komár (Václav Neužil), Robert (Ondřej Vetchý), Karlos (Hynek Čermák), Arny (Martin Myšička), Týfa (Oldřich Kaiser), Mája (Pavla Beretová), Musil (Lukáš Hlavica), Lánský (Miroslav Hanuš), Lánská (Zdeňka Sajfertová), řidič (Otmar Brancuzský), Bláhová (Bohumila Dolejšová), puberťák (Matouš Veselský), recepční (Kristýna Reichová), rádio (Karel Zajíc), rádio (Naděžda Fořtová-Hávová)
Dramaturgie: Klára Novotná
Zvukový mistr: Radek Veselý
Zvukový design: Ladislav Železný
Režie: Aleš Vrzák
Natočeno: v roce 2013

Robert, Karlos, Arny a Komár se nesetkávají za právě růžových okolností – nedaří se jim v práci ani ve vztazích, někomu schází peníze, někomu životní elán... A přitom ještě nedávno neměli o vzrušení nouzi a o smyslu vlastního bytí by je ani nepadlo pochybovat.

Všechno se změnilo po příjezdu na benzínu Dehtov, z nočního dobrodružství se stala noční můra – stín, který je pronásleduje, ať se hnou kamkoli. A to ještě netuší, že tím série náhlých zvratů, nečekaných setkání a šílených akcí teprve začíná!

Čtěte také

Režisér Aleš Vrzák při natáčení opět vykročil ze studia a řadu scén natáčel venku, v okolí karlínské rozhlasové budovy. Při realizaci se chodilo po parku se psem, jezdilo autem i na kole, a dokonce došlo i na únos autobusu...

Výrazným prvkem Pýchovy hry je mimořádně živý, současný jazyk – a také smysl pro humor, který koření mnohdy divoké, ale přesvědčivě vystavěné situace.

autoři: Klára Novotná , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související