Petr Rada už nevede fotbalisty Jablonce nad Nisou. S klubem se dohodl na ukončení angažmá

Po čtyřech a půl letech se trenér s vedením klubu dohodl na ukončení spolupráce. Jedním z důvodu byla porážka 0:1 s Pardubicemi z 23. dubna, po které jablonečtí fotbalisté klesli na 15. příčku tabulky. Ta by v konečném účtování znamenala baráž o setrvání mezi elitou.

Čtěte také

Fotbalový trenér Petr Rada už nevede ligový Jablonec. „Já přeju Jablonci jen to nejlepší, hlavně by mě mrzelo, kdyby to došlo do nějakého černého scénáře, což jsem přesvědčený, že nedojde,“ řekl po konci svého angažmá.

Do Jablonce nad Nisou, podruhé ve své kariéře, přišel v lednu 2018. Tým dovedl do základní skupiny Evropské ligy ze třetího místa ligové tabulky. Dvakrát s mužstvem skončil čtvrtý a v roce 2021 opět na bronzové příčce, což znamenalo účast v základní skupině Evropské konferenční ligy.

Ligová sezóna 2022 pro Jablonec už tak úspěšná není. Porážky kouč hodně prožíval. Poslední den na jablonecké Střelnici nezapomněl poděkovat ani divákům za jejich trpělivost při ne zrovna úspěšné sezóně.

Mužstvo do konce sezóny povedou dosavadní asistenti Jiří Vágner a Tomáš Čížek. Poprvé to bude 30. dubna v domácím duelu skupiny o sestup proti poslední Karviné.

Byla pro třiašedesátiletého kouče Petra Radu dosavadní část jara náročná? Čemu nevěřil a v co doufal? Poslechněte si rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související