Petr Šabata odchází z Českého rozhlasu, nový šéfredaktor stanice ČRo Plus bude znám v příštích týdnech

30. červenec 2022

Petr Šabata k 30. září odchází z pozice šéfredaktora stanice ČRo Plus a zároveň po pěti letech opouští Český rozhlas. Jméno jeho nástupce ve vedení úspěšné stanice mluveného slova bude oznámeno v následujících týdnech. Stanice ČRo Plus dosáhla pod vedením Petra Šabaty rekordních výsledků v poslechovosti a podílela se zejména v posledních dvou letech na růstu Českého rozhlasu a jeho historicky nejvyšším podílu na rádiovém trhu.

„Stanice ČRo Plus se dostala pod vedením Petra Šabaty na samotný vrchol a v počtu posluchačů zdolala několikrát maxima, která jsme považovali za těžko překonatelná. Chtěl bych Petru Šabatovi poděkovat za jeho práci pro Český rozhlas a zároveň mu popřát hodně úspěchů v jeho novém působišti,“ uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Petr Šabata nastoupil do Českého rozhlasu v roce 2017 na pozici vedoucího programu stanice ČRo Radiožurnál. Šéfredaktorem ČRo Plus se stal 1. března 2018. V komentářích pro zpravodajský web Českého rozhlasu iROZHLAS.cz se věnoval především Slovensku, ekonomice a školství.

Čtěte také

V minulosti působil jako šéfredaktor deníků MF DNES, Hospodářské noviny a projektu Naše adresa. Byl také šéfredaktorem deníku Pravda v Bratislavě a zástupcem šéfredaktorky slovenského SME. Pro tato média psal politické a ekonomické zpravodajství, komentáře, analýzy, rozhovory i sloupky.

„Moje mise v Českém rozhlasu Plus se naplnila. Stanice i celé zpravodajství Českého rozhlasu jsou ve výborné kondici, ČRo Plus má poslechovost, jakou si nikdo při vzniku stanice netroufl odhadovat. Děkuji týmu zpravodajství a kolegům v Českém rozhlasu Plus za skvělou spolupráci v opravdu těžkých časech. Jsem přesvědčen, že jsme zvládli covid, válku i další události zprostředkovat posluchačům v nejvyšším standardu veřejné služby. Na to jsem hrdý,“ řekl šéfredaktor stanice ČRo Plus Petr Šabata.

Stanice ČRo Plus přináší analytickou publicistiku, rozhovory, reportáže, komentáře, diskuse, interaktivní pořady, aktuální dění v širších souvislostech, politiku, vědu, byznys, společnost, to nejlepší ze světových médií i sociálních sítí, renomované komentátory a vědce. Podle aktuálních výsledků výzkumu poslechovosti rádií v ČR Radioprojekt si ČRo Plus naladí 157 tisíc posluchačů denně a 252 tisíc posluchačů týdně.

Spustit audio