Písničkářka Kaczi pokřtila v ostravském rozhlase své album Nahá

13. říjen 2021

Písničkářka Kaczi vydala své první CD album s názvem Nahá a pokřtila ho na koncertě v Českém rozhlase Ostrava. Podívejte se na video záznam a užijte si skvělou atmosféru tohoto vystoupení.

Koncert spojený s křtem CD se dlouho připravoval a byl dlouhé měsíce odkládán kvůli nepříznivé covidové situaci. Nakonec se to podařilo ve středu 13. října. Nejspíš i proto, že třináctka je Kacziino šťastné číslo.

Kaczi na koncertě doprovodila parta skvělých muzikantů – mj. se za bicími objevil Matěj Drabina (bubeník Bandjeez, kapely Davida Stypky), na basu hrál Lukáš Hradil, který CD Nahá produkoval.

Album Nahá pokřtila ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava ředitelka festivalu Colours Zlata Holušová a jako speciální host vystoupil slovenský písničkář Juraj Hnilica.

O Kaczi

Kaczi (vlastním jménem Kateřina Kouláková) je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Hraje na klavír, kytaru, akordeon a ukulele, zpívá. Hudbu i texty si skládá a píše sama. Studovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

Kaczi s akordeonem

V roce 2012 vyhrála soutěž Czechtalent s autorskou písní Něha, zkušenosti sbírala také jako buskerka (pouliční hraní – pozn. red.) v řadě evropských měst. Zahrála si také na Colours of Ostrava, koncertovala i v olomouckém rozhlase. A v letech 2018 a 2019 byla nominována na cenu Jantar v kategorii Interpretka roku.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.