Plzeňští hokejisté vstoupí do nového ročníku extraligy

18. září 2020 10:00

S pražskou Spartou se dnes utkají hokejisté Škody Plzeň a tímto zápasem vstoupí do nového ročníku nejvyšší soutěže. Duel proběhne na domácím ledě Západočechů od 17:15. Útočník a nejproduktivnější hráč minulé extraligové sezony Milan Gulaš povede znovu Škodu jako kapitán.

Přípravu Západočechů na sezonu zkomplikovala nákaza koronavirem. Hráči museli podstoupit desetidenní karanténu a zpět na led se vrátili minulý týden v pátek. „Od karantény tým vypadá dobře a je připravený. Toho výpadku, který by nás mohl poznamenat, jsem se bál víc,“ shrnul situaci plzeňský kapitán Milan Gulaš. Ten věří, že sezona proběhne hladce bez jakéhokoli nutného zastavení kvůli koronaviru.

„Hlavně si přeju, abychom jako tým makali dobře, abychom si tou sezónou bez nějakých velkých výkonů prošli, připravili se na playoff a aby se nám hlavně vyhýbala zranění,“ dodal útočník Milan Gulaš, který bude obhajovat triumf v extraligové produktivitě.

Trenér Ladislav Čihák je rád, že se může právě na Gulaše, ale třeba i jeho spoluhráče Mertla, Eberleho nebo Straku spolehnout. „Jsou to hráči, které jsem si vybral a stojím za nimi jak po výkonnostní stránce, tak po charakterové,“ sdělil trenér Čihák s tím, že nechce nic měnit na agresivní a útočné hře, kterou se Západočeši prezentovali v minulých sezonách.

Plzeňští hokejisté se hned na úvod utkají s pražskou Spartou, s týmem, který má zřejmě nejvyšší ambice a je tak pro Škodu velkou výzvou.

autoři: Vladislav Janouškovec , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio