Plzeňští školáci mohu trávit jarní prázdniny vůbec poprvé i v bazénu na Lochotíně

14. únor 2023 10:35

Jarní prázdniny máme většinou spojené s návštěvou hor, lyžováním a dalšími radovánkami na sněhu a ledu. Někdo je ale naopak prožije prakticky ve vodě. Třeba plzeňští školáci, kteří tento týden tráví na příměstském táboře v bazénu na Lochotíně.

Tábor, který nabídl na tento týden plavecký bazén v Plzni na Lochotíně, nabízí pestré aktivity. Děti se zde sejdou v 8:00 a následně stráví hodinu a půl ve vodě, přičemž střídají plavání a hry v malém bazénu, kde je teplejší voda. Poté mají doplňkový program, například návštěvu hasičů. Je pro ně zajištěn oběd, po kterém se opět věnují plavání do té doby, než si je vyzvednou rodiče.

„Jarní příměstský tábor pořádáme letos poprvé a jsme rádi, že je o něj zájem. Jen nás mrzí, že kvůli vysoké nemocnosti se nakonec nemohly zúčastnit všechny přihlášené děti. Pro absolventy je tábor určitě přínosem, vzhledem k tomu, že celý týden dvakrát denně plavou, je u nich pak vidět velký posun,“ uvádí zástupkyně vedoucí pro kurzy a veřejnost Renata Kielbergerová.

V Plzni tento týden probíhají také výtvarné příměstské tábory, tábory na trampolínách nebo v zoologické zahradě. Rodiče za ně zaplatí zhruba od 2 500 do 4 000 korun, záleží na náplni a programu tábora.

autoři: Jitka Englová , abk
Spustit audio