Po dvou operacích ruky zpět na plochodrážní ovály. Daniel Šilhán věří v návrat svojí formy

30. červenec 2021

Kvůli zdravotním problémům čekal jablonecký motocyklový závodník Daniel Šilhán téměř tři čtvrtě roku na to, až se znovu projede po plochodrážním oválu. Teď je osmnáctiletý závodník zpět a věří, že se dostane do bývalé formy. Stále totiž platí, že by chtěl v budoucnu jezdit Grand Prix a stát se mistrem světa.

Čtěte také

Daniela Šilhána trápily zdravotní problémy dva roky po sobě. Naposledy ho zlomená ruka po dvou operacích vyřadila na dlouhých osm měsíců. Další karambol ho potkal po květnovém návratu na plochodrážní ovál. A bez šrámů se neobešel, zanechal mu stopy ve tváři.

Daniel musel odstoupit z juniorského mistrovství Evropy, nebyl ještě „v pohodě“ a tak nechtěl nic riskovat. Během dlouhé pauzy v rámci možností pracoval hlavně na fyzické kondici. Postrádal ale to hlavní: Kontakt s plochodrážním motocyklem a jízdou po dráze. V osmnácti letech ale potřebuje hlavně jezdit, pokud si chce v budoucnu vyjet start v plochodrážní Grand Prix a stát se mistrem světa.

Závodník Daniel Šilhán se svojí motorkou

Proč uzdravování po zranění trvalo Danielovi tak dlouho? Jak se závodník připravuje na sezónu s rukou v sádře? Provází Daniela při návratu na motorku nervozita, a jak mu pomáhá okolí? Poslechněte si rozhovor.

3. srpna se Daniel Šilhán představí při plochodrážní extralize na stadionu v Liberci.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související