Po remíze fotbalistů Sparty s Jabloncem byly zklamané obě strany

11. březen 2013

Jablonečtí fotbalisté mají dnes výročí, je to přesně šest let, co jedinkrát v samostatné české lize vyhráli na hřišti pražské Sparty. Ale slavit to moc nebudou, včera totiž byli v zápase 19. kola Gambrinus ligy na stejném místě blízko k další výhře, ale odvezli si pouze remízu 2:2.

„Škoda, když vedení 2:0 neudržíte, tak je to vždycky ztráta.“ Trenér Václav Kotal měl důvod být zklamaný, pro svůj tým připravil skvělou taktiku. Jablonec vytvořil kousek za polovinou hřiště nepropustný špunt, za kterého dvakrát vystartoval Tomáš Čížek k velmi pohledným gólům.

Letná chvílemi hučela jako rozčilený úl. Přesně tak vypadal i pro Jablonec památný zápas před šesti lety. Ale tentokrát hosté nevydrželi a zlomový byl podle obou stran snižující gól Sparty ze 78. minuty, kdy brankář Valeš neudržel míč a sparťanský Přikryl ho pak uklidil do sítě.

„Mrzí mě, že jsme podobnou chybu udělali už doma s Boleslaví. Na podzim nás stála tři body a teď nebýt toho prvního gólu, tak věřím, že jsme to udrželi. Na kdyby se ale nehraje,“ pokračuje jablonecký trenér.

„Kdybychom ten gól z mého pohledu dali o chvíli dříve, tak si myslím, že by se nám podařilo ještě jeden dát. Jablonec už zůstal na vápně, chytaly je tam křeče, natahovali to, jak mohli, takže je to škoda. Myslím, že jsme měli víc sil,“ dokazuje kapitán Sparty Marek Matějovský, že jeden bod je pro jeho tým při výhře Plzně v Mladé Boleslavi 2:0 málo, i když remízu zachraňovala Sparta v předposlední minutě.

Nerozhodný výsledek se nehodí ani jednomu z týmů

„Je to lepší než prohrát, ale my jsme do toho utkání šli s tím, že chceme zvítězit a to se nepovedlo,“ říká Marek Matějovský.

„Tak je to bod ze Sparty a uvidíme, jak nám v konečném zúčtování pomůže,“ dodává Tomáš Čížek. Jeho Jablonec si pohoršil na čtvrté místo, dvoubodová ztráta na Spartu se nezmenšila, naopak ta na vedoucí Plzeň narostla už na pět bodů.

autoři: mch , jam
Spustit audio