Po roční odmlce se vrací mezinárodní hudební festival Musica pura

11. říjen 2021

V Ostravě a Bohumíně se uskuteční další ročník mezinárodního hudebního festivalu Musica pura. Dramaturgie sedmého ročníku přehlídky je opět úzce spojena s evropskou lidovou písní a lidovou hudbou. Věnovat se bude především svatbám.

Akce se uskuteční v úterý 26. října v Bohumíně a ve středu 27. října v Ostravě. Novinářům to v tiskové zprávě oznámila za pořadatele Klára Blažková.

V rámci rozhlasového cyklu Zpěvem k srdci je první část koncertu z S1 vysílána živě na vlnách Českého rozhlasu Ostrava, celý koncert rovněž přenáší živě na YouTube Studio107.

Loni se festival vinou epidemie koronaviru nekonal. Letos bude na dvou místech. Tradiční Dům kultury města Ostravy pořadatelé vyměnili za secesní sál hotelu Pod Zeleným dubem v Bohumíně a koncertní studio S1 Českého rozhlasu Ostrava.

„Po náročném covidovém období a s ním spojeným výrazným omezením svatebních obřadů a veselí si letošní ročník všímá jedné z nejvýznamnějších událostí lidského života, kterou je svatba," uvedla Blažková.

Na festivalu vystoupí kapela Ensemble FLAIR, Pěvecká skupina BLAženky, členové Ostrava Cimbalom Youth Orchestra a také košické uskupení Rendošovci.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio