Po vydařené přípravě vstoupí fotbalisté budějovického Dynama do první ligy. Někteří hráči ale budou chybět

29. červenec 2022 11:26

Fotbalisté Dynama České Budějovice vstoupí do nové sezony první ligy nedělním zápasem v Praze proti Pardubicím. Přípravu Jihočeši zvládli, vyhráli třeba nad bundesligovým Augsburgem. V generálce porazili vysoko 4:0 druholigové Táborsko.

V šestadvaceti letech se na prvoligovou premiéru chystá David Broukal. Trenér Jozef Weber se ale hned v úvodu sezony musí vyrovnat s absencí několika hráčů, které v přípravě považoval za klíčové.

Třeba útočník Zajíc chyběl v generálce, a tak se dá předpokládat, že je to právě on, kdo vypadl těsně před startem první ligy ze sestavy. V ofenzivě se rozhodl trenér Weber dát šanci teprve osmnáctiletému Bastlovi. „Máme trochu problémy se zdravotním stavem, takže Bastl ukázal, že v něm něco je, a bude pokračovat s námi,“ potvrzuje.

Čtěte také

Jenomže příprava je jedna věc, ostrý ligový start věc úplně jiná. Třeba útočník Hais dal v generálce dva góly, ale je mu devatenáct let a výkyvy výkonnosti se u něj dají očekávat. Proto Weber před prvním zápasem pozorně sleduje práci lékařů se zraněnými hráči. „Kdyby se některý uzdravil, tak nebudeme proti. Ono je to něco jiného v generálce, pro Haise jsou dva góly odměna, ale přece jenom ligová utkání jsou těžší a já věřím, že někteří hráči se dají do pořádku,“ říká trenér.

České Budějovice otevřou ligový ročník v neděli v Praze, kde své domácí zápasy hrají Pardubice.  O týden později Jihočechy doma čeká Sparta. „Člověk si nevybere, jsou věci, které neovlivníme. Nemá cenu spekulovat, co bude v druhém, třetím, čtvrtém kole, teď se připravujeme na Pardubice,“ komentuje Jozef Weber.

Příprava výsledkově vyšla Českým Budějovicím výborně. Optimismus převládá i v mysli Davida Broukala, hráče, který před sezonou na jihu Čech podepsal dvouletou smlouvu. „Zatím jsem nadmíru spokojený, příprava se povedla skvěle. Pro mě osobně je to krok dopředu. Debut v první lize v šestadvaceti letech je docela zvláštní, ale věřím, že se to povede a budeme hrát co nejvýš,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související