Pocit, když vám v ringu zvednou ruku nahoru, je k nezaplacení, shodují se boxeři Claudie Tótová a Milan Matuška

Oba patří k velkým nadějím olomouckého boxu. V juniorských kategoriích získali řadu úspěchů. Claudie je mistryní České republiky a vicemistryní Evropy, Milan skončil na letošním republikovém mistrovství na třetím místě.

„Většina lidí si myslí, že box je nebezpečný sport, chrání nás ale pravidla,“ vysvětluje Claudie, která se před pár týdny vrátila z mistrovství Evropy v boxu žen. Sice bez medaile, ale zato se spoustou zkušeností. Velkým vzorem je pro ni táta a trenér v jedné osobě Stanislav Tót.

„Většina lidí si myslí, že box je nebezpečný sport, chrání nás ale pravidla.“
Claudie Tótová

Děti i rodiče zve na trénink do olomoucké tělocvičny Milan Matuška. „Zjistíte, že jde o sport, díky kterému získáte sebedůvěru,“ vysvětluje mladý muž, kterého do ringu přivedla maminka. „Mě box rozhodně změnil, přinesl mi do života radost a taky jsem začal cestovat,“ dodává.

„Box mi přinesl do života radost a taky jsem začal cestovat.“
Milan Matuška

Jaké jsou jejich sny? Oba by chtěli zažít atmosféru olympijských her, které považují za vrchol. Ty nejbližší proběhnou v roce 2024 v Paříži. „Sportem jsme si prostě nastavili nějakou budoucnost, která, doufáme, jenom poroste,“ říkají talentovaní olomoučtí boxeři.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio