Podávání vína, odstraňování nátěrů, australský ovčák

24. červenec 2010

Ve 190. vydání Hobby magazínu Eduarda Hrubeše se dozvíte, jak můžete využít suché větve k dekoraci a kam je lze vhodně umístit. Poslouchejte také v případě, že se chystáte sobě či svým přátelům zpříjemnit slavnostní chvíli sklenkou vína. Možná uvítáte rady, jak správně víno podávat. O historii plemene Australského ovčáka se dozvíte víc od kolegy Jana Zítky...

Suché větve v květinovém aranžmá
Víte, že suché větve můžete využít nejen k podpálení ohýnku? Hodí se i na to, aby vám zpříjemnily interiér a přinesly do vašeho bytu trochu přírody. Jak můžete suché větve v dekoraci využít a kam je umístit pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u aranžéra Pavla Hrušky z ateliéru Hruška design.

Podávání vína
Chcete sobě a svým přátelům zpříjemnit slavnostní chvíli sklenkou vína? Potom možná uvítáte pár zasvěcených rad, jak správně víno podávat. Důležitou roli při tom hraje i výběr skleniček či způsob otevření lahve. S ředitelem Templářských sklepů Čejkovice Pavlem Pastorkem si o tom povídal Jan Zítka...

Odstraňování nátěrů
Rádi byste si znovu natřeli nebo namořili starší dřevěný nábytek, zábradlí nebo trámy a přemýšlíte, jak se zbavit starého nátěru? Bez toho totiž žádné další úpravy dřeva nemůžete uskutečnit. Jak přesně při odstraňování nátěrů postupovat, abyste docílili žádaného výsledku, zjišťovala Markéta Vejvodová u Roberta Virta.

Australský ovčák
Australský ovčák se nevyužívá jen k hlídání ovcí. Je také dobrý společník a záchranář. O historii tohoto plemene a o tom, co by měl vědět jeho páníček, si budeme povídat s chovatelkou Lízou Švejdovou. Na návštěvu k ní nás zve Jan Zítka.


Dobrá rada na závěr
Tvarohovou náplň na koláče dáváme na těsto, které navrch poprášíme moukou. Tak těsto nezvlhne od měkkého tvarohu a dobře se propéká.


autoři: Eduard Hrubeš , Jan Zítka , Markéta Vejvodová
Spustit audio