Podcast Vinohradská 12 slaví roční narozeniny s rekordní poslechovostí

6. duben 2020

Zpravodajský podcast Českého rozhlasu slaví rok od vydání první epizody. Vinohradská 12 se za tu dobu stala jedním z nejúspěšnějších audio pořadů na české podcastové scéně. Za rok fungování zaznamenala 3,2 milionu stažení.

„Český rozhlas se vždy snažil být lídrem na poli technologií i nových formátů a neustále hledá další a nové způsoby, jak dostat svůj obsah k posluchačům. Podcasty jsou jednou z cest, kterou se chceme dlouhodobě ubírat. Úspěch Vinohradské 12 naznačuje, že jsme zvolili správnou strategii,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vinohradská 12 je připravena k poslechu každý den v šest hodin ráno na zpravodajském webu iRozhlas.cz, v aplikaci mujRozhlas a v podcastových aplikacích jako Apple Podcasts či Spotify. „Jsem rád, že Vinohradská 12 má domovský přístav zrovna na našem webu. Učí totiž naše čtenáře poslouchat audio obsah. Z počtu stažení je vidět, že se to daří nad očekávání. A daří se to především díky týmu Lenky Kabrhelové, který odvádí už rok takřka heroický výkon,“ uvedl šéfredaktor serveru iROZHLAS.cz Radek Kedroň.

Čtěte také

Poslechovost Vinohradské 12 průběžně roste. V březnu letošního roku měl podcast rekordní počet stažení - více než 580 000. Z dosavadních 258 epizod zaznamenal nejvíc poslechů díl “Koronavirus za humny. Je Česko připravené?” s reportérkou iRozhlasu Eliškou Kubátovou. Podcast ocenila i odborná veřejnost. V udělování internetových cen Křišťálová lupa získal 2. místo v kategorii Obsahová inspirace.

„Snažíme se vyprávět v kontextu hlavní zpravodajské události, které se kolem nás dějí. A je obrovsky povzbuzující vidět, že lidé o poctivé audio zpravodajství stojí,” doplnila moderátorka Vinohradské 12 Lenka Kabrhelová, která podcast připravuje společně s týmem rozhlasových novinářů, rešeršistů a sound designérů.

Na vývoj počtu stažení podcastu Vinohradská 12 se můžete podívat zde.

Spustit audio