Podívejte se na fotogalerii z tiskové konference o DAB+, kde natáčela ČT24 i CNN Prima News

18. září 2020

Česká televize vyslala na tiskovou konferenci pořádanou ve Studiu 2 svého redaktora Martina Tyburce, který spadá do redakce vědy, komerční CNN Prima News měla na místě redaktora Ondřeje Svobodu. Oba zpravodajské štáby pochopitelně obsahovaly i kameramana.

Rozhlasová digitalizace nabývá na významu. Signál multiplexu ČRo DAB+ už je v tuto chvíli k dispozici pro 95 procent populace. To je chvíle, kdy tato technologie začala být zajímavá i pro mainstreamová média. Tiskovou konferenci Českého rozhlasu navštívily ve čtvrtek 17. září obě zpravodajské televize působící na našem trhu – veřejnoprávní ČT24 i privátní CNN Prima News. Svého zástupce měla nahlášeného na akci i mediální skupina Nova, která byla zastoupena portálem tn.cz.

Česká televize vyslala na tiskovou konferenci pořádanou ve Studiu 2 svého redaktora Martina Tyburce, který spadá do redakce vědy. Zpravodajský kanál ČT24 věnoval tiskové konferenci již své dopolední vysílání, kde dostali ze záznamu prostor generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a jeho kolega z Českých Radiokomunikací Vít Vážan. Komerční CNN Prima News měla na místě redaktora Ondřeje Svobodu. Oba zpravodajské štáby pochopitelně obsahovaly i kameramana.

„Informace z čtvrteční tiskové konference Českého rozhlasu ohledně digitálního vysílání z deseti nových DAB+ vysílačů v Čechách i na Moravě mohli diváci vidět ve čtvrtečních Zprávách na CNN Prima NEWS, kde pravidelně přinášíme ty nejzajímavější informace z domova i ze světa,“ sdělila portálu Digitální rádio mluvčí FTV Prima Gabriela Semová. Tiskové konference se zúčastnil dále například technický ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka nebo marketingový ředitel Škoda Auto Petr Janeba.

autor: lukpo
Spustit audio

Související