Podzemní Budějovický maratón opanoval brněnský běžec

26. leden 2009

80 mužů a 11 žen se o víkendu postavilo na start 2. ročníku Budějovického maratónu, který se běžel v druhém podzemním patře obchodního centra Mercury. Jeden okruh co do místa konání netypického maratónu měřil 666 metrů a závodníci ho museli oběhnout celkem třiašedesátkrát. Běželo se po betonovém povrchu v prostorách s nepříliš vysokými stropy. Proto organizátoři závodu nedoporučovali start příliš vysokým běžcům.

Vítězem 2. ročníku Budějovického maratónu se stal Daniel Orálek z Brna, který s časem 2:38:23 zlepšil rekord trati z loňského roku o více než 13 minut: "Běželo se mi dobře až do poloviny, pak mi začalo být špatně a tak mi bylo až do konce. Žaludek mi stále nefunguje tak, jak by měl. Beton mi nevadí, jen mi vadí ostré zatáčky."

Daniel Orálek má ve svých 38 letech za sebou více než 40 maratónů a ročně naběhá okolo 8 tisíc kilometrů. Druhým mužem Budějovického maratónu se stal českobudějovický závodník Karel Krejčí. Do cíle maratónu v podzemních garážích obchodního centra doběhl sedmatřicetiletý specialista na triatlon za 2:44:30. Byl to jeho druhý maratón v životě.

Spustit audio